Kyllingvingegryte

 


Denne gryten krever litt arbeid. Du ender opp med et godt måltid mat, som ikke koster all verden

Forarbeide:

Du trenger:

Ant. Mål Ingrediens
1 ½ Kilo Kyllingvinger
1 Stk Rød løk
2 Stk Gulrøtter
1 Middels stor Squash
    Pepper
    Salt
1/4 Revet Muskatnøtt
2 -  3 Spiseskjeer Olje uten smak til steking, som for eksempel solsikkeolje elle maisolje

 

Hakk opp grønnsakene og ha dem i en kjele.

Du trenger ikke være så nøye med å skrelle grønnsakene eller fjerne frø i paprikaen. Dette skal bli en kraft som skal siles etterpå.

Skjær tuppen av kyllingvingene (nederst til venstre på bildet).

Så fjerner du skinnet på kyllingvingene og da er vingene klar.

Skinnet og tuppen på hver vinge har du så oppi kjelen med grønnsaker.

De skinnfrie kyllingvingene setter du i kjøleskapet til kraften er kokt.

Å fjerne skinnet på vingene kan være krevende, men har du en skarp kniv, så hjelper det mye. Stikk kniven inn under skinne langsetter muskelen og skjær til siden, slik at du splitter det på langs så bruker du kniven til å skjære mellom skinn og muskel.

Surr grønnsaker skinn og vingetupper i litt olje til de mykner - sånn en ti - femten minutter på middels varme.

 

Fyll på med vann opp til toppen av grønnsaker og kjøtt og så like mye til.

Kok dette under lokk i en time. 

Når det er kokt opp, tilsetter du muskat og smaker til med salt og pepper.

Tips:
Saltet vil avgi smak umiddelbart, men når du skal smake til med pepper, så tilsett litt og la det så koke i om lag fem minutter før du smaker igjen. Da har pepperen fått tid til å avgi smaken og du kan bedre bedømme om du har tatt i nok.

Når kraften har kokt i en time (eller mer) under lokk, Siles den igjennom et silklede.

Mange gjør som meg og bruker et slett kopphåndklede som silklede.

Kok så inn kraften dil du har under halvparten igjen i kjelen. Nå selvfølgelig uten lokk.

 

For å vise hvordan kraften skal være, fortsatte jeg å lage retten dagen etter og lot kraften kjøle seg i kjelen.

Så satte jeg den i kjøleskapet over natten. Her ser du kjelen stå på siden mens kraften, eller geleen, som det nå har blitt holder seg fint på plass.

 

Det er ikkenødvendig å kjøle ned kraften før du begynner på selve gryta. Jeg gjorde det for å illustrere hvordan kraften skal bli, så om kraften er innkokt nok, er det bare å fortsette på selve gryten.

Ingredienser til  gryten:

Ant Mål Ingrediens
1 ½ Kilo Kyllingvinger uten skinn og vingetupp, som du laget lengre oppe i oppskriften.
1 Stk Sikori
1 Stk Broccoli
2 Stk Røde eller gule chili
1 Stk Rød Paprika
1 Stk Gul Paprika
4 Stk Squash
    Olje til steking
    Innkokt kyllingkraft, som er beskrevet ovenfor
1 Boks Koksnøttmelk
2 Desiliter Kremfløte

Grønnsakene vaskes og skjæres i biter som passer på en spiseskje.

Broccolien deles i buketter, men siden også de blir litt for store, så har jeg funnet ut at om du skjærer de fra stilken og opp til «blomsten» og så river resten fra hverandre, så drysser det ikke så mye som om du skjærer helt igjennom. Jeg delte de store bukettene i fire og de små på toppen av broccolien lot jeg være som de var.

Du skal ikke bruke stilken av broccolien i denne oppskriften, men den har mange andre bruk, så ta vare på den.

Chilien skjæres i små biter, og has i en skål.

 

Kyllingvingene stekes til de er gode og brune.

Jeg bruker en wok til dette, men en stor panne går helt like bra!

Ha de så opp i en relativt stor gryte.

Så stekes grønnsakene hver for seg til de blir litt brune på kantene. 

Her illustrert  med squashen.

Sikori og brokkoli steker jeg sammen.

Så oppi gryta med det

jeg steker også begge paprikafargene sammen og et par minutter før de er ferdige, tilsettes to gode teskjeer med karri som får surre med de siste minuttene, før de has i gryta.

Kraft, kokosnøttmelk og fløte tilsettes så i kjelen som nå skal koke opp.

 

Nå steker du chilien.

Den tilsettes så til gryten en spiseskje av gangen. La dette småkoke noen minutter og gjenta dette til du syns den er sterk nok.

Da jeg laget denne oppskriften var ikke chilien så veldig sterk, så jeg brukte alt.

Så lar du gryten småkoke under lokk til alle ingrediensene er møre og sausen har tyknet litt.

 

Til venstre ser du retten med potet, men til høyre har jeg brukt blomkål. Da blir dette faktisk en lav-karbo-rett!

God appetitt!