Submitted by Nalle Berg on Sat, 05/06/2023 - 10:44
Dette er ikke «Mat som tar tid» som sådan. Du lager den fint på 30 - 40 minutter, men det er tilbehør til mat som tar tid, så derfor er den her.
Ingredienser:
Ant. |
Mål |
Ingrediens |
1 |
Stykk |
Blomkål |
1 |
Fedd |
Hvitlølk |
90 |
Gram |
Smør |
½ |
Desiliter |
Fløte |
60 |
Gram |
Parmesan eller Grana Padano |
|
|
Salt |
|
|
Hvit pepper |
Slik gjør du:
|
Under dette blomkålhodet har jeg lagt en helt vanlig kniv og gaffel. Dette for å vise hvor stort blomkålhodet jeg brukte på denne oppskriften er.
|
|
Del blomkålen opp i buketter.
Blader og stilk/stamme skal ikke brukes i denne oppskriften.
Tilsett vann til over bukettene og så tilsetter du 15 gram salt pr. liter vann du har tilsatt.
Kok så dette til det nesten faller fra hverandre.
|
|
Skrell hvitløkfeddet og finhakk det.
|
|
Ha hvitløken i en liten kjele og tilsett smøret.
Varm det opp på svak varme og la det surre litt for å trekke smaken ut fra hvitløken. Ikke bruk mye varme for smøret skal ikke bli brunt.
La det så stå til blomkålen er ferdig kokt.
|
|
Mål opp parmesan/Grana Padano og riv den.
|
|
Når blomkålen er ferdig siles den godt.
|
|
Blomkålen has tilbake i kjelen (eller en rørebolle) og smør med hvitløk, fløten og revet ost tilsettes.
|
|
Mos dette med en stavmixer eller i en food prosessor til det blir en jevn klumpfri masse.
|
|
Slik ser den ferdige mosen ut.
Den kan stort sett brukes på samme måte som potetmos.
Smaker minst like godt som de beste potetmosene, da...
Smakelig måltid.
|