Blomkålmos

av Nalle Berg, 10 oktober, 2024


Ingredienser: 
Ant. Mål Ingrediens
1 Stykk Blomkål
1 Fedd Hvitlølk
90 Gram Smør
½ Desiliter Fløte
60 Gram Parmesan eller Grana Padano
    Salt
    Hvit pepper
Slik gjør du:
 

Under dette blomkålhodet har jeg lagt en helt vanlig kniv og gaffel. Dette for å vise hvor stort blomkålhodet jeg brukte på denne oppskriften er.

Del blomkålen opp i buketter.

Blader og stilk/stamme skal ikke brukes i denne oppskriften.

Tilsett vann til over bukettene og så tilsetter du 15 gram salt pr. liter vann du har tilsatt.

Kok så dette til det nesten faller fra hverandre.

Skrell hvitløkfeddet og finhakk det.

 

Ha hvitløken i en liten kjele og tilsett smøret.

Varm det opp på svak varme og la det surre litt for å trekke smaken ut fra hvitløken. Ikke bruk mye varme for smøret skal ikke bli brunt.

La det så stå til blomkålen er ferdig kokt.

Mål opp parmesan/Grana Padano og riv den.

 

Når blomkålen er ferdig siles den godt.

 

Blomkålen has tilbake i kjelen (eller en rørebolle) og smør med hvitløk, fløten og revet ost tilsettes.

 

Mos dette med en stavmikser eller i en food prosessor til det blir en jevn klumpfri masse.

 

Slik ser den ferdige mosen ut. 

Den kan stort sett brukes på samme måte som potetmos.

Smaker minst like godt som de beste potetmosene, da...

Smakelig måltid.