Ingredienser:
Ant. | Mål | Ingrediens |
1 | Stykk | Blomkål |
1 | Fedd | Hvitlølk |
90 | Gram | Smør |
½ | Desiliter | Fløte |
60 | Gram | Parmesan eller Grana Padano |
Salt | ||
Hvit pepper |
Slik gjør du:
Under dette blomkålhodet har jeg lagt en helt vanlig kniv og gaffel. Dette for å vise hvor stort blomkålhodet jeg brukte på denne oppskriften er. | |
Del blomkålen opp i buketter. Blader og stilk/stamme skal ikke brukes i denne oppskriften. Tilsett vann til over bukettene og så tilsetter du 15 gram salt pr. liter vann du har tilsatt. Kok så dette til det nesten faller fra hverandre. |
|
Skrell hvitløkfeddet og finhakk det.
|
|
Ha hvitløken i en liten kjele og tilsett smøret. Varm det opp på svak varme og la det surre litt for å trekke smaken ut fra hvitløken. Ikke bruk mye varme for smøret skal ikke bli brunt. La det så stå til blomkålen er ferdig kokt. |
|
Mål opp parmesan/Grana Padano og riv den.
|
|
Når blomkålen er ferdig siles den godt.
|
|
Blomkålen has tilbake i kjelen (eller en rørebolle) og smør med hvitløk, fløten og revet ost tilsettes.
|
|
Mos dette med en stavmikser eller i en food prosessor til det blir en jevn klumpfri masse.
|
|
Slik ser den ferdige mosen ut. Den kan stort sett brukes på samme måte som potetmos. Smaker minst like godt som de beste potetmosene, da... Smakelig måltid. |